Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

01 Οκτ. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ, Επίπεδο Γ2.2 (5ος κύκλος) (Οκτ.-Δεκ. 2024)

    Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στον πέμπτο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας – Επίπεδο Γ2.1», διάρκειας 90 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2024 και θα υλοποιηθεί με μεικτή εξ αποστάσεως διδασκαλία: ασύγχρονη μέσω της πλατφόρμας elearning.auth.gr και σύγχρονη μέσω της πλατφόρμας Zoom.

    Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του επιπέδου γλωσσομάθειας στην ελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα, ώστε οι μη φυσικές/οί ομιλήτριες/τές της ελληνικής που διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να προσεγγίσουν το επίπεδο των φυσικών ομιλητριών/ών ανώτερης μόρφωσης (επίπεδο Γ2 – Άριστη Γνώση σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς).

    Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται η εξάσκηση και ενίσχυση των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων (κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου). Επιπλέον, επιδιώκεται ο ακαδημαϊκός γραμματισμός των εκπαιδευομένων, με κειμενοκεντρικές προσεγγίσεις, σε θεματικές που άπτονται της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία και τη συγχρονία τους.

    Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος του προγράμματος (Γ2.2) κατά το εαρινό εξάμηνο για όσες/ους θέλουν να ολοκληρώσουν το επίπεδο Γ2 και να πάρουν μέρος στις Εξετάσεις για την Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

    24 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Μεσαιωνική Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Παρουσίαση των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου: ''Η ''φύση των πραμάτω''. Από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτόκριτου'' Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο Καπνεργοστάσιο, (1-10-2024)

    Η Βουλή των Ελλήνων και η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου: ''Η "φύση των πραμάτω": Από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτόκριτου'', την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο Καπνεργοστάσιο.

    Ο συλλογικός τόμος περιλαμβάνει 17 μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ομότιτλο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος στη Σητεία το 2022, με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Στέφανου Κακλαμάνη. Το εν λόγω Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και η έκδοση των Πρακτικών πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

    - Τίνα Λεντάρη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
    - Στέφανος Κακλαμάνης, καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
    - Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας
    - Νάσος Ζαγκότης, θεατρολόγος, σκηνοθέτης

    23 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >