Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Νέα Ελληνική

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Χάκαθον Πολιτών με θέμα: ''Εκπαίδευση στα μέσα: η έμφυλη διάσταση'', Περούτζια Ιταλίας (25-27/9/2024)

    Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ανακοινώνει το Χάκαθον Πολιτών με θέμα: ''Εκπαίδευση στα μέσα: η έμφυλη διάσταση'', που διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ''GenderED Coalition: A cross-country coalition against gender disinformation for equitable societies'', το οποίο υλοποιείται με την Ερευνητική Ομάδα ως Έλληνα εταίρο.

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2024, στη Περούτζια της Ιταλίας.
    Το Χάκαθον Πολιτών έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας καμπάνιας κατά της έμφυλης παραπληροφόρησης, ενισχύοντας έτσι την ευαισθητοποίηση και προωθώντας την ισότιμη κοινωνία.

    Απευθύνεται σε ακτιβίστριες/ακτιβιστές, δημιουργούς περιεχομένου, επαγγελματίες ή φοιτήτριες/φοιτητές με ειδικότητα στα Μέσα Επικοινωνίας, στις Σπουδές Φύλου ή στη Δημοσιογραφία.

    26 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο με θέμα: ''Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στα πανεπιστήμια του εξωτερικού σήμερα: προκλήσεις και προοπτικές'', ΕΚΠΑ (27-29/6/2024)

    Το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών συνδιοργανώνουν στις 27-29 Ιουνίου 2024 συνέδριο με θέμα: ''Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στα πανεπιστήμια του εξωτερικού σήμερα: προκλήσεις και προοπτικές''.

    26 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Έναρξη εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 23/04/2024 μέχρι και 05/09/2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

    Skype : Διαδρομές - Routes

    Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

    26 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Νέα έκδοση: Περικλής Πολίτης, Η ρητορική της διαφήμισης

    Μόλις κυκλοφόρησε ο τόμος Η ρητορική της διαφήμισης του Περικλή Πολίτη, καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Ο Περικλής Πολίτης, επί χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΓ, με το νέο του βιβλίο φέρνει σε διεπαφή έναν ιδιαίτερα επιδραστικό στις μέρες μας Λόγο, τον Λόγο της διαφήμισης, με σύγχρονες προσεγγίσεις του πεδίου των κειμενικών τύπων και ειδών, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας όσα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να βρει και να διαβάσει στα κείμενα του συγγραφέα που φιλοξενούνται στους ιστότοπους του ΚΕΓ. Ο συγγραφέας υποστηρίζει και αναλύει την εσωτερική σύνδεση της εμπορικής διαφήμισης με τη ρητορική, ως τέχνη της πειθούς που «επιχειρεί να κάμψει τη βούληση των καταναλωτών και να διαχειριστεί για λογαριασμό τους τις καθημερινές και διαρκέστερες ανάγκες τους». Το βιβλίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους/ες διδάσκουν στη μέση εκπαίδευση αλλά και όλους όσους θέλουν να διερευνήσουν τις στρατηγικές που «πυροδοτούν την αγοραστική [τους] επιθυμία».

    25 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Χ. Καρβούνης, Το γλωσσικό ζήτημα: εμμονή, αναγκαιότητα ή νεωτερικότητα. Η περίπτωση των ελληνικών και τα ευρωπαϊκά παράλληλα (24/6/24)

    Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Χρήστου Καρβούνη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς, Γερμανία, με θέμα: «Το γλωσσικό ζήτημα: εμμονή, αναγκαιότητα ή νεωτερικότητα. Η περίπτωση των ελληνικών και τα ευρωπαϊκά παράλληλα».

    Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live

    ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

    Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

    Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

    19 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Ανάρτηση Πρακτικών της 43ης Ετήσιας Συνάντησης του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. στον ιστότοπο του Ινστιτούτου ΝΕ Σπουδών

    Ο τόμος 43 του περιοδικού Μελέτες για την ελληνική γλώσσα, που περιέχει τα Πρακτικά της 43ης Ετήσιας Συνάντησης του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., του Διεθνούς Συνεδρίου για την ελληνική γλώσσα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Τομέα Γλωσσολογίας, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών και μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

    19 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

    Εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (1/7/24)

    Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, με την ευγενική υποστήριξη της Modern Greek Studies Association (a href="https://www.mgsa.org/Initiatives/innovation.html">Innovation Grant). Η συνάντηση αποσκοπεί στη γνωριμία των μελών του Δικτύου και την ένταξη νέων μελών στις δράσεις του, καθώς και στην επικαιροποίηση των στόχων και των δράσεων του γύρω από την ανάπτυξη και υποστήριξη της ελληνόφωνης κοινότητας ερευνητριών και ερευνητών, καθώς και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος της πρώτης δια ζώσης συνάντησης είναι η συγκρότηση της νομικής μορφής του Δικτύου (Σωματείο).
    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων, στο ισόγειο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), 10πμ-5μμ και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά για όσες και όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για το πρόγραμμα της συνάντησης, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο. https://dhgrnetwork.org/home/2024/05/12/inaugural-meeting/
    Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

    12 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Ομιλία του κ. Χ. Γιανναρά με θέμα: ''Το Πανεπιστήμιο ως καταλύτης κοινωνικών μεταβολών: γλώσσα, θεσμοί, προοπτικές'' στο ΕΚΠΑ (18/6/2024)

    Στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, υπό τον γενικό τίτλο :''Το Ε.Κ.Π.Α. στην Πόλη'', που συνδιοργανώνονται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, προστίθεται μια νέα ενότητα.

    Η ενότητα που έχει τίτλο: ''Λόγος και Γνώση στην Πόλη του 21ου αιώνα'', με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Κίρκη Κεφαλέα, θα περιλαμβάνει συναντήσεις με εγνωσμένου κύρους συγγραφείς, στοχαστές και λογοτέχνες, εκπροσώπους ευρέος φάσματος επιστημονικών πεδίων, οι οποίοι θα προσκαλούνται για να μιλήσουν πάνω σε ποικίλα θέματα φιλολογικού, φιλοσοφικού, κοινωνιολογικού, θεολογικού χαρακτήρα.

    Η ενότητα αυτή εγκαινιάζεται με προσκεκλημένο τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας
    κ. Χρήστο Γιανναρά, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Ε.Κ.Π.Α. και ώρα 19:00, ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα: ''Το Πανεπιστήμιο ως καταλύτης κοινωνικών μεταβολών: γλώσσα, θεσμοί, προοπτικές''.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση.

    11 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Εργαστήριο δημιουργίας βιογραφικού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα από την Εθνική Βιβλιοθήκη (13/6/2024)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024,
    12:00-14:00, στο εργαστήριο δημιουργίας βιογραφικού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

    Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της ΕΒΕ στο εργαστήριο υπολογιστών 1, στον δεύτερο όροφο της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη σύνταξη βιογραφικού, να γνωρίσουν την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) και την αξιοποίησή της στη σύνταξη του βιογραφικού και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους ως προς την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης σε χώρες της ΕΕ.

    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέχρι 18 άτομα).

    07 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Δύο Διαδικτυακά σεμινάρια: ''Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών'' και ''Αποφυγή Λογοκλοπής & Θεμιτή Χρήση Βοηθημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης'' από το Aνοικτό Παν/μιο Κύπρου (11/6/2024)

    Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 δύο διαδικτυακά σεμινάρια για τη φοιτητική του κοινότητα, (εν δυνάμει) ερευνητές, καθώς και για το ευρύ κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο για τη θεματολογία.

    Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο: ''Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών'' και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17:00–18:00 με εισηγητή τον Δρα Άγγελο Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΑΠΚΥ.

    Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα: ''Αποφυγή Λογοκλοπής & Θεμιτή Χρήση Βοηθημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης'' και θα διεξαχθεί στις 18:15–19:15. Εισηγητές είναι η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη, Ακαδημαϊκή Σύμβουλος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ και ο Δρ Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΑΠΚΥ.

    Τα σεμινάρια θα μεταδοθούν μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://shorturl.at/jVKZ0.

    Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/N9KA92TzQ9

    29 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...92   Επόμενο >