Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ενημέρωση

  • Ανακοίνωση από τη Δ.ΕΛ.ΕΞΩ: "Χαρτογραφήσεις" και Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας για το 2025 (Νοέ. 2024 - Μάιος 2025)

    Η διεθνής ομάδα ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος Δ.ΕΛ.ΕΞΩ (Διδασκαλία της Ελληνικής στο Εξωτερικό) ανακοινώνει το πρόγραμμα των φετινών «Χαρτογραφήσεων» της ομάδας κατά τις οποίες αποτυπώνεται η διδασκαλία της Ελληνικής σε διαφορετικά συγκείμενα στο εξωτερικό, καθώς και την ημερομηνία και θεματική της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας για το 2025.

    «Χαρτογραφήσεις»

    Η επόμενη συνάντηση των «Χαρτογραφήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 και ώρα Ελλάδας 14:00 με 16:00.

    Στις 29 Νοεμβρίου, θα υπάρξουν τοποθετήσεις από την Άννα Χατζηπαναγιωτίδου σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία και από τις Σταυρούλα Αυγουροπούλου Ντερτσένυι και Χριστίνα Πάρτιτς Κάκουκ σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ουγγαρία.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom
    Meeting ID: 961 4649 2928
    Passcode: 023583

    Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

    Η φετινή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 από τις 15:00 μέχρι τις 18:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει θέμα «Φωνές νέες ερευνητών για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στο εξωτερικό»

    Κύριος στόχος της ημερίδας θα είναι να αναδειχθούν σύγχρονες προσεγγίσεις και μορφές διδασκαλίας, εκμάθησης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας όπως αυτές αναδεικνύονται σε διάφορα επίσημα και ανεπίσημα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Οι ερευνητικές εργασίες που θα παρουσιαστούν, βασίζονται σε τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα και αποσκοπούν στο να φωτίσουν διαφορετικές πτυχές της γλωσσικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης όπως αυτές μελετώνται από νέους/-ες ερευνητές/-ριες σε διάφορα στάδια της ακαδημαϊκής τους πορείας. Μέσα από την ημερίδα επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τη δουλειά αυτών των ερευνητών/-ριών, προωθώντας παράλληλα τον διάλογο για την εξέλιξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο διεθνές πλαίσιο. Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων αναμένεται να συμβάλει στην κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης της ελληνικής γλώσσας εκτός συνόρων.
    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • Ημέρα Καριέρας στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Παν/μιο Κρήτης (25/11/24)

    Ημέρα Καριέρας στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες διοργανώνεται από το Εργαστήριο "Τάλως - Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες", στο πλαίσιο του προγράμματος TALOS-AI4SSH - ERA Chair in Artificial Intelligence for Humanities and Social Sciences (με χρηματοδότηση από την ΕΕ). Η Ημέρα Καριέρας στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΨΑΕ) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο (αμφ. Γ, 9.50-16.00), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

    Οι φοιτητές/τρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με σημαντικούς επαγγελματικούς φορείς στο πεδίο των ΨΑΕ, αλλά και να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο της ΔΟΔΙΣΤΑ για τρόπους επαγγελματικής δικτύωσης, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνεντεύξεις με εργοδότες.

    Επαγγελματικοί φορείς:
    - Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου, Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά"
    - Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
    - Αρχείο Καβάφη - Ίδρυμα Ωνάση
    - Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
    - Tenebra Studios

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα παρουσιάσει ο κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΓ.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλες/ους.

  • Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Π. Φίλος, Η Αρχαία Μακεδονική (18/11/24)

    Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Παναγιώτη Φίλου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα: «Η Αρχαία Μακεδονική».

    Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live
    ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

    Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

    Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίνας Καραγάτση, Αθήνα (25/11/2024)

    Τα Βιβλιοπωλεία Ιανός, το Θέατρο Πορεία και οι Εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) σε μια εκδήλωση που έχει ως στόχο να τιμήσει τη μνήμη της Μαρίνας Καραγάτση και να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της στα ελληνικά γράμματα και στην ιστορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ.

    Παράλληλα θα παρουσιαστεί στο κοινό το τελευταίο της βιβλίο ''Στη μνήμη του συμπατριώτη μου Υπάτιου Περδίου'' που έγραψε η συγγραφέας το 2016 και αποτελεί το τελευταίο ολοκληρωμένο της κείμενο.

    Κατά την παρουσίαση θ’ ανοίξει ένας διάλογος για το έργο και τη ζωή της από σημαντικούς συμμετέχοντες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών:

    - Λίζη Τσιριμώκου (Ομότιμη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του ΑΠΘ, Δοκιμιογράφος και Μεταφράστρια),
    - Χριστίνα Ντουνιά (Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
    - Αντώνης Κωτίδης (Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης),
    - Δημήτρης Αντωνίου (Ιστορικός, διδάκτορας της Ανώτατης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού),
    - Πόπη Πολέμη (Ιστορικός),
    - Σταύρος Πετσόπουλος (Εκδότης και Επικεφαλής των "Εκδόσεων Άγρα"),
    - Λεωνίδας Εμπειρίκος (Ιστορικός),
    - Βαγγέλης Λουκίσας (Εμπειροτέχνης, Σκηνοθέτης),
    - Μαίρη Μικέ (Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ),
    - Δημήτρης Τάρλοου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής θεάτρου Πορεία, Σκηνοθέτης).

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Μεσαιωνική Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    3η Διάλεξη του Κύκλου Διαλέξεων Neolatina Graeca, Παν/μιο Ιωαννίνων (22/11/2024)

    Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις της Λατινικής Φιλολογίας, διοργανώνει σειρά διαδικτυακών διαλέξεων με τον τίτλο: ''Neolatina Graeca: η παραγωγή πρωτότυπης λατινικής λογοτεχνίας από Έλληνες λογίους (15ος αι. – 19ος αι.)''.

    H τρίτη διάλεξη με ομιλήτρια την κα Άννα Μαστρογιάννη (Δ.Π.Θ.) και θέμα: ''Τα λατινικά επιγράμματα του Ευγένιου Βούλγαρη (Κώδικας EBE 1160)'' , θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 18.00.

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Μεσαιωνική Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Διάλεξη του κ. Michael Grünbart με τίτλο: ''Rewriting letters in Byzantium'', ΕΚΠΑ (28/11/2024)

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Michael Grünbart ( Καθ. Βυζαντινών Σπουδών στο Παν/μιο του Münster) με τίτλο: ''Rewriting letters in Byzantium'', την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024, και ώρα 16:15, στην Αίθουσα 312, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Μεσαιωνική Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση με τίτλο: ''Ξεφυλλίζοντας το Βυζάντιο VI: Γνωρίζοντας τις πηγές και τα κείμενα'', Παν/μιο Πατρών (22/11/2024)

    Το Εργαστήριο Παλαιογραφίας, του Τμ. Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: ''Ξεφυλλίζοντας το Βυζάντιο VI: Γνωρίζοντας τις πηγές και τα κείμενα'', η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024, και ώρα 11.30-15.00, στην αίθουσα
    ΑΔ (Τμ. Φιλολογίας).

    Ομιλητές:

    - Ζήσης Μελισσάκης,
    - Γεράσιμος Μεριανός
    - Μαρία Λεοντσίνη

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Συνέδρια & Ημερίδες

    Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: ''Τεχνητή Νοημοσύνη - Παραδείγματα και Εφαρμογές στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία'', Παν/μιο Κύπρου (21/11/2024)

    Το Γραφείο Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει
    Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: ''Τεχνητή Νοημοσύνη - Παραδείγματα και Εφαρμογές στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία'', η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
    και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Πανεπιστημιούπολη.

    Εισηγητές θα είναι οι εξής :

    - Άντης Λοϊζίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου
    - Νικόλας Διέτης, Επίκουρος Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου
    - Πάνος Ηπειρώτης, Καθηγητής, Department of Technology, Operations, and Statistics, Stern School of Business, New York University
    - Κώστας Κωνσταντινίδης, Λέκτορας, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου
    - Δώρα Λοϊζίδου, Λέκτορας, Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κύπρου
    - Μιχαλίνος Ζεμπύλας Καθηγητής, Πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής», Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
    - Ελένη Χριστοδούλου, Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας και Έρευνας, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Συντονιστής ο κ. Μάριος Δικαιάκος, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Σεμινάριο με τίτλο: ''Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το δυναμικά με εικόνες! Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων'', ΚΕΠΕΑ Θήβας (7/12/2024)

    Το Κ.Ε.Π.Ε.Α Θήβας-Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,
    το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ''Θεατρικές Σπουδές'' του Ανοικτού Παν/μίου Κύπρου (ΑΠΚΥ),
    το Παν/μιο Αιγαίου και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ''Παγκόσμια Υγεία & Ιατρική των Καταστροφών'' του ΕΚΠΑ, διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο/εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές/εμψυχώτριες νεανικών ομάδων με τίτλο: ''Κι αν ήσουν εσύ; – Πες το δυναμικά με εικόνες! Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων''.

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024, στις 10:00 – 17:30, στα γραφεία του ΚΕΠΕΑ Θήβας-Βοιωτίας στη Θήβα (Μνασιλάου & Οσίου Σεραφείμ γωνία, Δημαρχείο Θηβαίων) με εισηγητές τη Χριστίνα Ζώνιου και τον Νίκο Γκόβα.

    Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμού, αποδοχής του ''άλλου'' και ζητήματα προσφύγων με τη χρήση απλών τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Τ ο σεμινάριο είναι βιωματικό, συμμετοχικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου και θα περιλαμβάνει ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες.

    Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2024 στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: https://forms.gle/bq4KGubr9P8awad77. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Colloquium Μτπχ Προγράμματος Σπουδών στη ΝE Φιλολογία Τομέα ΝΕΣΣ, Τμ. Φιλολογίας ΑΠΘ (26/11/24)

    Tην Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 (19:00) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της κας Άννας Σταυρακοπούλου, Καθηγήτριας Θεατρολογίας στο ΑΠΘ, με θέμα "Ο Ίψεν στην Ελλάδα, από άλλη 'κάμερα': γυναίκες και μεταφραστές". Η διάλεξη φιλοξενείται στον κύκλο σεμιναριακών συναντήσεων (Colloquium) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία, του Τομέα ΝΕΣΣ (Τμήμα Φιλολογίας, ΑΠΘ).

    Το σεμινάριο θα γίνει διά ζώσης στην αίθουσα σεμιναρίων 208 (νέο κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής).

    21 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Το περιοδικό Dialogos στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Πασιθέη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Παν/μίου Πατρών

    Μετά το περιοδικό Κάμπος, το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοινώνει την δημοσίευση του περιοδικού Διάλογος/Dialogos στην Πασιθέη, την πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης επιστημονικών περιοδικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το περιοδικό εξέδιδε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College London. Έχουν δημοσιευθεί σε αυτό σημαντικές εργασίες για θέματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και πολιτισμού.

    Η δημοσίευση του περιοδικού Διάλογος/Dialogos είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών με τον επίτιμο Καθηγητή του Τμήματός Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. David Ricks.

    20 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση- Προβολή της ταινίας: ''Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα'', Παν/μιο Αιγαίου (5/12/2024)

    Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 18:00-20.30, στη Ρόδο, (αίθ. ''Κορνήλιος Καστοριάδης'' Πολλαπλών Χρήσεων» του κτηρίου ''ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ'') θα προβληθεί η ταινία
    με τίτλο: ''Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα''.

    Την εκδήλωση διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αιγαίου, και με την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για τον ρόλο του δασκάλου στον 21ο αιώνα.

    20 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    Λέσχη Ανάγνωσης Νορβηγικής Λογοτεχνίας στο Βιβλιοπωλείο Ζάτοπεκ

    Το Βιβλιοπωλείο Ζάτοπεκ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα, διοργανώνει κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, στις 7 μ.μ., Λέσχη Ανάγνωσης Νορβηγικής Λογοτεχνίας.

    Στη Λέσχη Ανάγνωσης πραγματοποιούνται συζητήσεις γύρω από τη νεότερη και σύγχρονη νορβηγική λογοτεχνία στις οποίες συμμετέχουν μεταφραστές από τα νορβηγικά όπως ο βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο κ. Σωτήρης Σουλιώτης, η κα Δέσπω Παπαγρηγοράκη,
    ο κ. Δημοσθένης Κούρτοβικ, ο κ. Γρηγόρης Κονδύλης, η κα Γιούλικα Σαμαρά κ.ά.

    Η Λέσχη διανύει τη δεύτερη χρονιά της, και για όσους δεν μπορούν να έρθουν σε κάποια από τις συναντήσεις διά ζώσης, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συζήτηση εκ των υστέρων στο διαδίκτυο.

    Πρόγραμμα Λέσχης Ανάγνωσης Νορβηγικής Λογοτεχνίας (2024-2025)

    30/10 ''Το Βασίλειο'' του Γιου Νέσμπο (μτφρ. Σωτήρης Σουλιώτης, εκδ. Μεταίχμιο)
    27/11 ''Αγάπη'' της Χάνε Όρσταβικ(μτφρ. Σωτήρης Σουλιώτης, εκδ. Καστανιώτη)
    18/12 ''Η θεραπεύτρια'' της Χελένε Φλουντ (μτφρ. Δέσπω Παπαγρηγοράκη, εκδ. Λιβάνη)
    29/1 ''Το άλλο όνομα: Επταλογία, 1-2'' του ΓιονΦόσσε (μτφρ. Σ. Σουλιώτης, εκδ. Gutenberg)
    26/2 ''Ζυθοποιείο Μαργαριταριών'' της Γέννι Βαλ (μτφρ. Κ. Γλυνιαδάκη, εκδ. Πλήθος)
    26/3 ''Η ιστορία των δέντρων'' της Μάγια Λούντε (μτφρ. Δ. Παπαγρηγοράκη, εκδ. Κλειδάριθμος)
    30/4 ''Κλέφτης Αλόγων'' του Περ Πέττερσον (μτφρ. Σ. Σουλιώτης, εκδ. Λιβάνη)
    28/5 ''Καρχαρίες'' του ΓενςΜπιορνεμπόε (μτρφ. Δημοσθένης Κούρτοβικ, εκδ. Μέδουσα)
    25/6 ''Naiv. Super'' του ΈρλανΛούε (μτφρ. Φανή Μπουμπούλη, εκδ. Κριτική)

    20 Νοέ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...964   Επόμενο >