Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Αύγουστος 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Προκήρυξη θέσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις νεοελληνικές σπουδές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου

    Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin) λειτουργεί ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει προπτυχιακές σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού.

    Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των ερευνητικών δεξιοτήτων και στην εξειδίκευση στον χώρο των Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα
    νεοελληνικής ιστορίας, της κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και της διανοητικής και πολιτισμικής
    ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, ενώ το ερευνητικό ενδιαφέρον κινείται συστηματικά προς την
    κατεύθυνση της συγκριτικής ανάλυσης, της μελέτης της πολιτισμικής κινητικότητας, της αναζήτησης ευρύτερων, υπερεθνικών πλαισίων αναφοράς και ερμηνευτικών σχημάτων. Προτεραιότητα έχουν η εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία και η μελέτη των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων.

    Η ιστοσελίδα της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων:
    - https://www.geisteswissenschaften.fu-
    berlin.de/we02/studium/ma/ma_neograezistik/ma_neograezistik_el/
    - https://www.uni-assist.de/en/faqs/

    Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέσω uni-assist.de/en μέχρι τις 15 Αυγούστου 2024. Η επιλογή των
    επιτυχόντων ανακοινώνεται με προσωπικό μήνυμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου αρχίζουν στις 14 Οκτωβρίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τις
    νεοελληνικές σπουδές στο Freie Universität Berlin: https://doi.org/10.26220/aca.2918

    17 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Θερινό σχολείο για απόδημους Έλληνες με θέμα : ''Greek Culture and Civilization from Ancient Times to Modern Era'' από το ΕΑΠ, Μυστράς (25/7-7/8/2024)

    Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει Θερινό Σχολείο για απόδημους Έλληνες με θέμα:
    ''Greek Culture and Civilization from Ancient Times to Modern Era” το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2024, στον Μυστρά Λακωνίας.

    Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

    04 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    5ο Μικρό Θερινό : ''Γλώσσα και δημόσια εικόνα στην ψηφιακή εποχή'', Κάλυμνος (22-25/8/2024)

    Ο Διαδικτυακός Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου ''Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε'' σε συνεργασία με τον δήμο Καλυμνίων οργανώνει το ''5ο Μικρό Θερινό'' στην Κάλυμνο από 22-25 Αυγούστου 2024.

    Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου ''Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ'' και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει την υποστήριξη της Study in Greece και φέρει τον ειδικότερο τίτλο: ''Γλώσσα και δημόσια εικόνα στην ψηφιακή εποχή''.

    Η δράση προσφέρεται δωρεάν και το πλήρες πρόγραμμά της θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr και στη σελίδα του διαδικτυακού Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου https://www.facebook.com/OmilosApofoiton.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

    Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και λήγουν την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

    03 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >