Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

04 Μάϊ. 2020

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις νεοελληνικές σπουδές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου - Πληροφορίες και Ηλεκτρονική Συνάντηση Γνωριμίας (24/6/20)

    Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (FU-Berlin) λειτουργεί ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει Προπτυχιακές Σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού.

    Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών/τριών σε
    θέματα νεοελληνικής ιστορίας και κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και διανοητικής και πολιτισμικής ιστορίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία, τη σύγχρονη θεωρία της λογοτεχνίας καθώς και τη θεωρία και πρακτική των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων.

    04 Ιούν 2020 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Corpus της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς / Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C)

    Το μεγαλύτερο corpus με δεδομένα από την Ελληνική ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C), είναι πια διαθέσιμο και ελεύθερα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου θράκης ΣυνΜορΦωΣη. Το GHLC δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Varieties of Greek as Heritage Language που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. με επιστ. υπεύθυνη την καθ. Γλωσσολογίας στο ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου.

    Το corpus με δεδομένα από την Ελληνική ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C), περιλαμβάνει ηχητικά αρχεία με αφηγήσεις και συζητήσεις με ομιλητές της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς που διαμένουν στις ΗΠΑ (Σικάγο) και τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη, Μόσχα). Συνοδεύεται από απομαγνητοφωνήσεις των ηχητικών αρχείων και υλικό μεταδεδομένων (αρχείων και σχετικων ερωτηματολογίων).

    Το Corpus αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μελέτη αλλά και τη διδασκαλία της ελληνικής σε περιβάλλοντα χρήσης της ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς.

    04 Μάϊ 2020 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >