Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

07 Ιούν. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Γαλλο - ελληνικό εργαστήριο για εκδότες παιδικών βιβλίων & κόμικς, Αθήνα (6-7/6/2024)

    Το Bureau International de l’Edition Française (BIEF), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν ένα επαγγελματικό εργαστήριο για εκδότες παιδικών βιβλίων, βιβλίων για νέους και κόμικς, στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

    Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες Γάλλους και Έλληνες εκδότες τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια ξένη αγορά εις βάθος – τις τάσεις, τους δρώντες, τη γενική οργάνωση -, να συζητήσουν για τις δραστηριότητές τους και το αναγνωστικό τους κοινό, να αναπτύξουν βαθύτερες γνώσεις για τις αγορές και να διερευνήσουν τις δυνατότητες εκδοτικής συνεργασίας.

    05 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Παρουσίαση του τόμου: ''Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί. Περιδιαβάζοντας τα Ημερολόγια Καταστρώματος του Γ. Σεφέρη'', ΕΚΠΑ (7/6/2024)

    Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.45, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τόμου:
    ''Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί. Περιδιαβάζοντας τα Ημερολόγια Καταστρώματος του Γ. Σεφέρη''. Εικαστική αποτύπωση του Ημερολογίου Καταστρώματος Γ´ από τον Γιώργο Κόρδη, επιμέλεια Στέφανος Κακλαμάνης, Εκδόσεις Αρμός, Αθήνα, 2023,

    Η παρουσίαση θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (κεντρικό κτήριο ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30).

    Στον τόμο αυτόν συγκεντρώνονται τα κείμενα ενός κύκλου ομιλιών αφιερωμένων στον Γιώργο Σεφέρη και το έργο του, με γενικό τίτλο τον σημαδιακό στίχο του «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις, πονεί». Ο εν λόγω κύκλος ομιλιών διοργανώθηκε από την Κοσμητεία της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ, με την αρωγή του Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας και υπό τη γενική επιμέλεια του Στέφανου Κακλαμάνη, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    Τα κείμενα που δημοσιεύονται σ’ αυτόν τον τόμο εκκινούν από το σεφερικό σύμπαν σε συνάρτηση με την ιστορία της πατρίδας μας και παρουσιάστηκαν παράλληλα με την έκθεση μιας σειράς 17 εικαστικών αποτυπώσεων των (ισάριθμων) ποιημάτων που αποτελούν τη συλλογή «Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ´» από τον Γιώργο Κόρδη. Η συνέκδοσή τους στον τόμο αυτόν αποδίδει την αιτιακή γένεση και τη συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο αλλά και τη δυναμική τους μέσα στον χρόνο. Υπογράφονται από τους Δημήτρη Αγγελάτο, Νάσο Βαγενά, Γιώργο Βέη, Ευριπίδη Γαραντούδη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Τάκη Καγιαλή, Στέφανο Κακλαμάνη, Εμμανουέλα Κάντζια, Γιώργο Κόρδη, Χριστίνα Ντουνιά, Βασίλη Παπαδόπουλο, Πολίνα Ταμπακάκη, Θανάση Χατζόπουλου, με πρόλογο του Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

    03 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    6ο Colloquium Διδακτόρων, Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμ. Φιλολογίας Παν/μίου Πελοποννήσου (7/6/2024)

    Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει το ''6ο Colloquium Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών'' του, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο
    Αμφιθέατρο ''Νικόλαος Πολίτης'' της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα, τηn Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 (από τις 10:30 έως τις 19:00).

    Το Colloquium είναι ανοιχτό στο κοινό. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

    03 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Συνέδρια & Ημερίδες

    Διοργάνωση 11ου Πανελλήνιου Συμποσίου Λατινικών Σπουδών με τίτλο: ''Τέχνη και Λογοτεχνία στον Ρωμαϊκό κόσμο'', Πάτρα (5-9/6/2024)

    Το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα διοργανώσει το 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λατινικών Σπουδών από 5 έως 9 Ιουνίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Όπως μαρτυρά ο τίτλος του, ''Τέχνη και Λογοτεχνία στον Ρωμαϊκό κόσμο'' , το συμπόσιο θα είναι διεπιστημονικό.

    Στόχος του Συμποσίου στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 40 λατινιστές και αρχαιολόγοι απ’ όλα τα σημεία της Ελλάδας, είναι να εξερευνήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ τέχνης και λογοτεχνίας στον Ρωμαϊκό κόσμο, δίνοντας έμφαση αφ’ ενός στους τρόπους με τους οποίους τα έργα τέχνης αποτυπώνονται εντός των κειμένων (π.χ. μέσω ‘εκφράσεων’), αφ’ ετέρου στο πώς οι διάφορες εκφάνσεις της τέχνης συνδιαλέγονται με την κειμενική λογοτεχνική παράδοση των Ρωμαίων.

    12 Φεβ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >