Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

21 Μάρ. 2013

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20-22/3/14)

    Τo Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, μέλος του Διεθνούς Δικτύου για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), διοργανώνει, με τη συνεργασία του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, του Κέντρου Αφηγηματικής Τέχνης και της Λέσχης Φιλίας Κουκακίου του Δήμου Αθηναίων, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2014 στους χώρους του Μουσείου Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο) και στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28).
    To θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τέρατα και Δράκοι».

    21 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (20-22/3/14)

    Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Πέμπτη 20 Μαρτίου, 18.30, Κέντρο Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι): Λογοτέχνες, μέλη πολιτιστικών σωματείων, μαθητές, φοιτητές και κάθε πολίτης της Θεσσαλονίκης καλούνται να διαβάσουν ένα ποίημα δικό τους ή αγαπημένου τους λογοτέχνη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά χορωδίες της πόλης. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Πέμπτη 20 Μαρτίου, 20:00, θέατρο ΣΗΜΕΙΟ (Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο): Οι ποιητές Γιάννης Κοντός, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιάννης Τζανετάκης, Σταμάτης Πολενάκης και Αλέξιος Μάινας διαβάζουν ποιήματα από το επόμενο βιβλίο τους. Μουσικά θα τους συνοδεύσουν ο Σταύρος Παργινός (τσέλο) και ο Νικόλαος Χαλκιάς (φλάουτο). Σκηνοθετική επιμέλεια: Martin Scharnhorst. Είσοδος ελεύθερη.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή (δίπλα στο ρολόι): Θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με υπαίθριες αναγνώσεις. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη): Θα παρουσιαστούν οι 21 πλέον πρόσφατες ποιητικές συλλογές της σειράς «Λάλον Ύδωρ» των εκδόσεων Τυπωθήτω. Η σειρά, που ξεκίνησε το 2002, θα παρουσιάσει στο κοινό τους ποιητές: Αλέξανδρο Αραμπατζή, Ελισάβετ Αρσενίου, Τάσο Γαλάτη, Γιάννη Δάλλα, Φραγκίσκο Καλαβάση, Ελένη Καρασαββίδου, Γιώργο Κεντρωτή, Κίρκη Κεφαλέα, Τόνια Κοβαλένκο, Αγγελική Κορρέ, Θανάση Λάμπρου, Τίτο Μαρκόπουλο, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Μανόλη Πρατικάκη, Χαρά Σαρλικιώτη, Λητώ Σεϊζάνη, Νόνη Σταματέλου, Κώστα Τοπούζη. Θα μιλήσουν: Δημήτρης Αρμάος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Νίκος Δήμου, Κώστας Κουτσουρέλης. Μουσική πλαισίωση: Πέτρος Χρηστίδης (βιολί), Ορέστης Ζαφειρόπουλος (βιολοντσέλο).

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Αθήνας (Σταδίου 24): Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι θα διαβάσουν το ποίημα που αγαπούν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ ενώ δημιουργοί και ερμηνευτές θα επιλέξουν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης και θα τα τραγουδήσουν a capella ή με τη συνοδεία ορχήστρας σε επιμέλεια Γ. Παπαζαχαριάκη. Θα διαβάσουν: Στέλλα Αντύπα, Νίκος Αρτικόπουλος, Κωνσταντίνα Βαρσάμη, Μηνάς Βιντιάδης, Γιώργος Γραμματικάκης, Χρήστος Γιανναράς, Στάθης Δράκος, Αιμίλιος Έδεν, Αναστασία Έδεν, Ζυράνα Ζατέλη, Ηρώ, Nίκος Θρασυβούλου, Γιάννης Κακουλίδης, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιάννης Καλπούζος, Βασιλική Καρακώστα, Γρηγόρης Καραντινάκης, Φάνης Κιρκινέζος, Andre Maia, Ανδρέας Μαράτος, Νίκος Μωραϊτης, Γιώργος Νανούρης, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Ξανθούλης, Θοδωρής Οικονόμου, Σταύρος Πετσόπουλος, Νίκος Πιλάβιος, Μάκης Προβατάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ηρώ Σαΐα, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ρένος Χαραλαμπίδης. Είσοδος ελεύθερη.

    Παρασκευή 21 Μαρτίου, 19:00, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7): Δεκατέσσερις άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγραφείς, ποιητές θα διαβάσουν το ποίημα που αγαπούν: Βασίλης Αμανατίδης, Κυριάκος Γιαλένιος, Κωστής Ζαφειράκης, Δημήτρης Καραθάνος, Χρήστος Κιούσης, Άννα Μυλώση, Δημήτρης Νάσκος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Ράπτη, Ρωμανός Σκλαβενίτης Πιστοφίδης, Ισμήνη Τορνιβούκα, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Γιώργος Τσιτιρίδης, Τέλλος Φίλης. Παράλληλα ο Γιάννης Κυρατσός και η Ραχήλ θα τραγουδήσουν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.

    Σάββατο 22 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή: Ποιητές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα διαβάσουν ποιήματά τους παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις που θα εκτυλίσσονται την ίδια ώρα. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Σάββατο 22 Μαρτίου, 21:30, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Αθήνας (Σταδίου 24): Μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια των ποιητών με τους θεσσαλονικείς δημιουργούς Δημήτρη Νικολούδη και Χρήστο Κολοβό. Θα παρουσιάσουν μελοποιημένα τραγούδια των Ντίνου Χριστιανόπουλου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Γκάτσου, Νίκου Καββαδία, Κ. Π. Καβάφη, Σταύρου Ζαφειρίου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη και Γιάννη Σκαρίμπα. Μαζί τους ο Σάκης Λάιος (πιάνο) και ο Μιχάλης Πιπέρκος (πνευστά). Είσοδος: 10€. Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr/radio

    19 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (20-22/3/14)

    Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής συμμετέχουν στον ετήσιο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνοντας τριήμερο εκδηλώσεων από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου 2014.

    Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, βλ. το συνημμένο.

    18 Μάρ 2014 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Αφιέρωμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας στον Καβάφη (21/03/2013)

    Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών της Καβάλας, συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Αφιέρωμα στον Καβάφη". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, ώρα 21:00, στο OSCAR.

    21 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση για τον Καβάφη στην Πολωνία (21/03/2013)

    Το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Πόζναν στην Πολωνία, επιθυμώντας να συμμετάσχει στον εορτασμό για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην πόλη του Πόζναν. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με τη διοργάνωση Βραδιάς Ποίησης αφιερωμένης στον έλληνα ποιητή με τίτλο "Σε ξένη γλώσσα η λύπη μας κ’ η αγάπη μας περνούν".

    21 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση με τον ποιητή David Mason (21/03/2013)

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Γιώργος Χουλιάρας παρουσιάζει στο κοινό τον Αμερικανό ποιητή David Mason. Προσκεκλημένος του Κύκλου των Ποιητών και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο David Mason θα διαβάσει ποιήματά του στο πρωτότυπο, ενώ τις ελληνικές μεταφράσεις τους θα διαβάσει ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου (ώρα 20.00) στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

    20 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: "Ο Ρομαντισμός στην Ποίηση" (21/03/2013)

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρρες-Fosses διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Ο Ρομαντισμός στην Ποίηση", την Πέμπτη 21 Μαρτίου (ώρα 20.00) στο αμφιθέατρο "Γ. Καφταντζής" της Δ.Κ.Β.Σ.

    20 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: "Διαβάζοντας και τραγουδώντας Κ. Π. Καβάφη" (21/03/2013)

    Το Underground Εντευκτήριο συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.Η φετινή διοργάνωση, που τιτλοφορείται "Διαβάζοντας και τραγουδώντας Κ. Π. Καβάφη" (με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννησή του και 70 από τον θάνατό του), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 20.30.

    20 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: "Η Ημέρα της Ποίησης στο Ι.Μ.Κ. μέσα από τη ματιά της σκηνοθέτιδας Μαίρης Κουτσούρη" (21/03/2013)

    Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης διοργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου (ώρα 19.00) εκδήλωση με τίτλο "Η Ημέρα της Ποίησης στο Ι.Μ.Κ. μέσα από τη ματιά της σκηνοθέτιδας Μαίρης Κουτσούρη". Στο αφιέρωμα θα προβληθούν τέσσερα ξεχωριστά ντοκιμαντέρ για τους ποιητές: Κ. Π. Καβάφη, Α. Σικελιανό, Κ. Βάρναλη, και Α. Εμπειρίκο.

    19 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (21/03/2013)

    Η θεατρική ομάδα "Διθύραμβος εξ αμάξης" δραματοποιεί ποιήματα μεγάλων αλλά και άλλων νεότερων ποιητών, μεταναστών, ατόμων με διαφορετική ερωτική επιθυμία, κακοποιημένων γυναικών, καταπιεσμένων ή κακοποιημένων εφήβων, ατόμων φυλακισμένων σε πραγματική φυλακή ή σε φυλακή του νου και της ψυχής και δίνει φωνή σε όλους αυτούς που είχαν και έχουν κάτι να πουν αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 (ώρα 19:30), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

    15 Μάρ 2013 | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2   Επόμενο >