Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Σύντομη είδηση

( πρωτιά στην κουζίνα :: 07-03-2003) 

ΔΙΚΤΥΟ

Πρωτιά στην κουζίνα

Χ.

Ζούμε πολύ, δεν ζούμε πολύ, τα πράγματα έχουν πια μπερδευτεί, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έρχονται απ' έξω. Το μοντέλο της μεσογειακής (βλ. κρητικής) διατροφής δεν φαίνεται να το τηρούμε πια, ή δεν το τηρούμε όσο θα έπρεπε. Πάντως, οι ξένοι επιμένουν σ' αυτό, όπως δείχνει το πρώτο βραβείο που κέρδισε η Ρένα Τόγια, γνωστότερη ως Ρένα της Φτελιάς, στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκδόσεων μαγειρικής "Gourmand Cookbook Awards 2002" που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στη γαλλική Ανζέρ. Βέβαια, πήρε βραβείο όχι μόνο για την "Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα" αλλά και για τα "Γλυκά" της (και τα δύο κυκλοφορούν από τον "Λιβάνη"), ανάμεσα σε 3.500 εκδόσεις από 60 χώρες. Υπερήφανη εκείνη, δήλωσε ότι "δεν είναι λίγο, για μια μαγείρισσα, να σηκώνει την ελληνική σημαία στο ψηλότερο κοντάρι". "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο", όπως θα έλεγε και η Βούλα Πατουλίδου. Η οποία όμως θα συνιστούσε ταυτόχρονα και ολίγη γυμναστική εκτός από την απόλαυση της μεσογειακής κουζίνας.