Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

02 Οκτ. 2013

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Βράβευση του ποιητή Τίτου Πατρίκιου με το ιταλικό λογοτεχνικό βραβείο Lerici Pea

    Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Τίτο Πατρίκιο απέστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος με την ευκαιρία της βράβευσης του ποιητή με το ιταλικό λογοτεχνικό βραβείο Lerici Pea.

    «Μαζί με όλους τους φίλους της ποίησης, που παρακολουθούν εδώ και δεκαετίες το τόσο σημαντικό έργο σας, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την απονομή του ιταλικού λογοτεχνικού βραβείου Lerici Pea», γράφει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Και συνεχίζει:

    «‘Ποτέ δεν είναι οι μέρες ποιητικές και ακριβώς γι' αυτό χρειάζεται η ποίηση. Και όσο λιγότερο ποιητικές είναι τόσο πιο κόντρα πρέπει να πηγαίνεις”, είχατε δηλώσει όταν βραβευθήκατε από την Ακαδημία Αθηνών το 2008. Και αυτή σας η δήλωση, που είναι και στάση ζωής, είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ».

    02 Οκτ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2013

    Απονεμήθηκαν τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης 2013:
    Η Εριφύλη Μαρωνίτη, ο Θανάσης Λάμπρου και ο Κρίτων Ηλιόπουλος απέσπασαν τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης 2013, που απένειμε χθες το βράδυ στο Ινστιτούτο Θερβάντες το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η Ερ. Μαρωνίτη βραβεύτηκε για τη μετάφραση από τα αγγλικά του μυθιστορήματος του βρετανού Τομ Ράχμαν «Τίτλοι τέλους» (εκδόσεις Κέδρος), ο Θ. Λάμπρου για τη μετάφραση από τα γερμανικά της επιλογής ποιημάτων του Γερμανού Ντουρς Γκρυνμπάιν «Ο αστρονόμος. Ποιήματα μιας εικοσαετίας» (εκδόσεις Μικρή Άρκτος) και ο Κρίτων Ηλιόπουλος για τη μετάφραση από τα ισπανικά του διηγήματος του Ισπανού Πέδρο Αντόνιο δε Αλαρκόν «Το καρφί» (Εκδόσεις των Συναδέλφων).

    02 Οκτ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    diastixo.gr, ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο, τις τέχνες και τον πολιτισμό

    Το diastixo.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο, τις τέχνες και τον πολιτισμό.
    Στις σελίδες του φιλοξενεί νέες κυκλοφορίες και κριτικές βιβλίων όλων των κατηγοριών.
    Νέα, άρθρα, απόψεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με έλληνες και ξένους συγγραφείς αυτοπαρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις, ανέκδοτα λογοτεχνικά έργα - ποιήματα, πεζά, θεατρικά- και βίντεο.
    Επίσης κείμενα για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά.
    Συνεργάτες του περιοδικού είναι σημαντικοί δημιουργοί από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, συγγραφείς, κριτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί, συνθέτες, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι.

    02 Οκτ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα (2/10/13)

    Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Νίκου Δαββέτα "Ο Ζωγράφος του Μπελογιάννη", την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

    Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητούν με τον συγγραφέα για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα.

    26 Σεπ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Σεμινάριο: Αθήνα - Παρίσι 1945-1975. Λογοτεχνία και πολιτική (2/10/13)

    Οι σεμιναριακές συναντήσεις του προγράμματος «Αθήνα – Παρίσι, 1945-1975. Λογοτεχνία και πολιτική», που οργανώνουν η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Τμήμα Νεοελληνικών Ερευνών / ΙΙΕ / ΕΙΕ συνεχίζονται και το φθινόπωρο του 2013.

    Στο επόμενο σεμινάριο ομιλήτρια είναι η Ιωάννα Κωνσταντουλάκη-Χάντζου (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το θέμα της ομιλίας της "François Mauriac – Jean Cocteau : deux regards sur la Grèce de l'après-guerre / François Mauriac – Jean Cocteau : δύο βλέμματα πάνω στη μεταπολεμική Ελλάδα). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα Διαλέξεων της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδότου 6).

    25 Σεπ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Βρετανικό Συμβούλιο: Εκδήλωση ανάγνωσης με νέους συγγραφείς (2/10/13)

    Το Βρετανικό Συμβούλιο πήρε πέρυσι την πρωτοβουλία να καλέσει νέους συγγραφείς και ποιητές να δημιουργήσουν ομάδες συγγραφής «ομοτίμων» και τους προσέφερε χώρο για τις συναντήσεις τους.

    Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου συναντήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση ανάγνωσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.

    25 Σεπ 2013 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >